
Müşteri Deneyimi Yönetimi ve Teknolojileri Derneği (MDYD), müşteri deneyimi alanının geleceğini şekillendirecek liderleri yetiştirmek için Koç Üniversitesi ile güçlü bir iş birliğine imza attı. Bu kapsamda gerçekleştirilecek “AI Çağında Müşteri Deneyimi ve Liderlik Sertifika Programı”, akademik derinliği sektörün dinamik tecrübesiyle buluşturarak toplam dokuz eğitim sunacak. Programa başvurular 2 Kasım 2026’ya kadar devam edecek.

Müşteri deneyimi yönetimi ekosisteminin gelişimi için çalışmalarını sürdüren Müşteri Deneyimi Yönetimi ve Teknolojileri Derneği (MDYD), 1993 yılında “bilimin sınırlarını ilerletmek” misyonuyla kurulan Koç Üniversitesi ile stratejik bir iş birliği gerçekleştirdi. Katılımcıların derinlemesine bilgi ve beceri sahibi olmalarını amaçlayan, kazandıkları becerileri gerçek iş senaryolarına uygulama fırsatı bulacakları bir ortam sunacak “AI Çağında Müşteri Deneyimi ve Liderlik Sertifika Programı”, 9 Kasım 2026 – 7 Nisan 2027 tarihleri arasında toplam dokuz başlık altında gerçekleştirilecek.
Akademik derinlik, sektör deneyimiyle birlikte sunulacak
Müşteri deneyimine yalnızca operasyonel bir süreç olarak yaklaşmayan sertifika programı, sürdürülebilir büyüme ve rekabet avantajı sağlayan stratejik bir yönetim alanı olarak ele almak isteyen; müşteri deneyimi liderlerinin, pazarlama ve satış yöneticilerini, dijital dönüşüm ve iş geliştirme profesyonellerinin katılımıyla yapılacak. Katılımcılar program boyunca müşteri deneyimi stratejisi geliştirme, deneyim tasarlama, müşteri yolculuklarını analiz etme, yapay zekâ destekli karar mekanizmaları oluşturma ve kurumsal CX dönüşümüne liderlik etme konularında güncel bilgi ve uygulama becerileri kazanacak. Akademik derinliği sektör deneyimiyle bir araya getirecek olan program, katılımcıların yapay zekâ çağında değişen müşteri beklentilerini anlamalarına, geleceğin müşteri deneyimi yaklaşımlarını benimsemelerine ve kurumlarında somut değer yaratan dönüşüm projelerine liderlik etmelerine olanak tanıyacak.
AI Çağında Müşteri Deneyimi ve Liderlik Sertifika Programı kapsamında katılımcılara “Stratejik Düşünce, Stratejik Planlama ve Vizyoner Liderlik”, “Müşteri Deneyiminde Etki Odaklı Liderlik”, “Deneyim Ekonomisi ve Gelire Etkisi”, “Kapsayıcı ve Erişilebilir Deneyimler”, “Yapay Zekâ Çağında Müşteri Deneyimi”, “Tasarım Odaklı Düşünme”, “Uçtan Uca Müşteri Deneyimi Problemi Çözme: Deloitte Bootcamp”, “Gelişim Zihniyeti ve Değişim Yönetimi” ve “AI Çağında CX Operating Modeli” eğitimleri verilecek.
“Bu sadece bir eğitim değil, geleceğin mimarı CX profesyonelleri için bir gelişim platformu”
Koç Üniversitesi ile yapılan iş birliğine yönelik değerlendirmede bulunan MDYD Yönetim Kurulu Başkanı Banu Hızlı, “Yapay zekâ teknolojilerinin varlığı, günümüzde birçok sektörde müşteri ilişkilerini ve iş yapış şekillerini kökten değiştiriyor. Müşteri deneyimi yönetimi ekosistemi de artık sadece operasyonel bir süreç değil, şirketlerin geleceğini belirleyen en stratejik rekabet alanı haline gelmiş durumda. Bunun için MDYD olarak Koç Üniversitesi ile hayata geçirdiğimiz bu programla, profesyonellere sadece bugünün değil, yarının yapay zekâ destekli dünyasının kapılarını aralıyoruz. Amacımız, katılımcılarımızın kurumsal dönüşüme yön veren ve çalıştıkları kurumlarda somut değer yaratan vizyoner liderler olarak öne çıkmalarını sağlamak. O nedenle bu programı bir eğitimden ziyade; farklı sektörlerden sınırlı sayıda deneyimli profesyonelin bir araya geldiği, birlikte düşündüğü, tartıştığı ve geleceğin müşteri deneyimi yaklaşımını birlikte geliştirdiği bir öğrenme ve gelişim platformu olarak düşünebiliriz.” dedi.
Koç Üniversitesi Yönetici Geliştirme Programları Yöneticisi Emrah Basalak, iş birliğine ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “MDYD iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz bu program, müşteri deneyimi alanındaki güncel akademik bilgi birikimini sektörün uygulama deneyimiyle buluşturuyor. Koç Üniversitesi’nin alanında öncü akademisyenleri ve deneyimli eğitmenlerinin katkılarıyla katılımcılara hem stratejik bir perspektif hem de iş hayatına doğrudan aktarabilecekleri pratik kazanımlar sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.