enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
44,7365
EURO
52,7402
ALTIN
6.931,36
BIST
14.202,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C

Şanlıurfa ile Şam Arasında Stratejik İş Birliği Protokolü İmzalandı

Şanlıurfa ile Şam Arasında Stratejik İş Birliği Protokolü İmzalandı
7 Ağustos 2025 10:03
29
A+
A-

Sınır ötesi ticarette önemli bir adım atıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Birlik Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nidal eş-Şaar’ın katılımıyla Ankara’da “Türkiye – Suriye Yuvarlak Masa Toplantısı” gerçekleştirildi. Türkiye ve Suriye iş dünyası temsilicilerinin buluştuğu toplantıda, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi, yatırım alanlarının genişletilmesi, Suriye’nin yeniden inşa sürecinde iş birliğinin güçlendirilmesi ve bölgesel ekonomik bağların derinleştirilmesi değerlendirildi.

Toplantı kapsamında, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile Şam ve Kırsal Sanayi Odası arasında stratejik iş birliği protokolü imzalandı. Şanlıurfa’nın Suriye’ye kara bağlantısı, büyüyen lojistik kapasitesi ve tarım–sanayi üretim tabanı, bu iş birliğinin sahaya hızlı yansıması için doğal bir kaldıraç oluşturmaktadır.

“Şanlıurfa Bölgesel Ticaretin Merkezlerinden Biri Olacak”

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, protokolle ilgili değerlendirmesinde şunları kaydetti:
“Bu anlaşma, Şanlıurfa’nın stratejik konumu ve tarihsel bağlarıyla Suriye ile ekonomik ilişkilerimizi daha güçlü ve sürdürülebilir bir zemine taşıyacak. İki ülke iş dünyaları arasındaki doğrudan temasları artırarak ticaret ve yatırımda yeni fırsatların önünü açacağız.”

ŞUTSO’nun Şam ve Kırsal Sanayi Odası ile imzaladığı protokolün, Şanlıurfa’nın bölgesel ticaretteki yerleşik konumunu güçlendirerek, sınır ötesi ticaret, lojistik ve yatırım alanlarında karşılıklı temasları artıran, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir iş birliği zemini oluşturması beklenmektedir. Bu adımın, mevcut ticaret ağlarıyla uyumlu şekilde iş birliği ve iletişim kanallarını kademeli olarak geliştirmesi öngörülmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.