enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
44,7365
EURO
52,7402
ALTIN
6.931,36
BIST
14.202,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Şanlıurfa Mevlana Külliyesi’nde

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Şanlıurfa Mevlana Külliyesi’nde
21 Eylül 2025 17:22
11
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Şanlıurfa Mevlana Külliyesi’nd

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere bugün Şanlıurfa’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı M. İlhami Günbeği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kasım Gülpınar ile birlikte Şanlıurfa Mevlana Külliyesi’nde Cuma namazını kıldı. Namazın ardından heyet, külliyeyi gezerek incelemelerde bulundu.

Semahane, müze ve konservatuar bölümlerini gezen Bakan Ersoy’a Hafız Kasım Sezer eşlik ederken, Şanlıurfa Mevlevihanesi Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu tarafından musiki meşk programı icra edildi.

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Bakan Ersoy, “Bugüne kadar gezdiğim en kapsamlı Mevlevi Külliyesi burada. Burada bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bakanlık olarak külliyenin gelişimine ve tanıtımına katkı sunacağız” dedi.

Bakan Ersoy ayrıca, her hafta Cuma günü yatsı namazının ardından halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen Mevlevi Mukabelesi programına ilerleyen süreçte katılacağını ifade etti. Kısa süreliğine iştirak ettiği musiki meşkinden dolayı Sanat Yönetmeni Feridun Yüzgen ile sazende, hanende ve semazenlere teşekkür eden Bakan Ersoy, daha sonra külliyeden ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.