enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
27,2118
EURO
28,8314
ALTIN
1.676,37
BIST
8.304,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Almanya’da enflasyon tahminlerden fazla yavaşladı

Almanya’da enflasyon tahminlerden fazla yavaşladı
3 Ocak 2023 18:00
612
A+
A-

Almanya’da enflasyon hükümetin hanehalkının Aralık ayı gaz faturalarını ödemesiyle Aralık’ta tahminlerden fazla yavaşladı.

Almanya’da Aalık ayı enflasyonu, yaşam maliyetlerinde geçici rahatlama olduğuna işaret etti.

Alman Federal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre enflasyon Aralık’ta yıllık yüzde 8,6 oldu. Kasım’da enflasyon yüzde 10 olmuştu.

Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini yüzde 9’du. Enflasyon aylık bazda da eksi yüzde 0,8 oldu. Beklenti eksi 0,6’ydi. Önceki ay enflasyon eksi yüzde 0,5 olmuştu.

AB uyumlu TÜFE ise yıllık yüzde 9,6 arttı. Bu, Ağustos’tan beri en düşük artış oldu. Beklenti yüzde 10,2’ydi. Kasım’da TÜFE yüzde 11,3 olmuştu. TÜFE aylık bazda ise yüzde 1,2 azaldı.

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel ve bazı AMB yetkilileri yüksek enflasyonu kontrol altına almak için daha fazla aksiyon alınması gerektiğini belirten açıklamalar yapıyor. Bankanın bu yılın başında en az 2 kez daha 50’şer baz puanlık faiz artışı yapması bekleniyor.

REKLAM ALANI

Almanya’da işsizlik oranı Aralık’ta sürpriz biçimde düşerken ve iş dünyası beklentileri endeksi 6 ayın zirvesine çıkarken bu durum ılımlı resesyon olacağı ve ekonomiyi çok sert etkilemeyeceği beklentisini pekiştiriyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.