Nörobilim Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan, Amplitude Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, Klinik Psikolog ve Yazar Beyhan Budak, Axiom Space Hükümetler Arası İşlerden Sorumlu Yöneticisi Necmettin Kaymaz gibi birbirinden değerli 120’den fazla konuşmacı TIW’de sahne alacak.
İlber Hoca ile Inno aynı sahnede
Güne yüksek bir enerjiyle, güçlü bir başlangıç yapmak için tasarlanan Good Morning Innovation açılış panelinde ise Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı yer alacak. Bu panelde bir de sürpriz olacak. Türkiye Innovation Week’in dijital karakteri Inno, tam 7 yıl sonra yeniden sahneye çıkacak sabah sohbeti yapacak.
Girişimciliği merkezine alan InnovaZone’da; TİM-TEB Girişim Evleri’nin deneyimiyle girişimciler, yatırımcılar ve kurumsal paydaşlar aynı zeminde buluşuyor. Industry Meetings, Investor Meetings ve Speed Matching uygulamalarının bulunduğu bir InnovaPoint alanı olacak. Geleceğin dilini bugünden konuşmak için üniversiteler, Teknoloji Transfer Ofisleri, Mükemmeliyet Merkezleri, Teknokent ve Teknoparklar Next Generation Zone’da bir arada geliyor. Eco Innovation Zone’da atığı değere dönüştüren çözümlerden karbon ayak izini azaltan uygulamalara, çevre dostu malzemelerden tarım ve doğal arıcılıkta verimliliği artıran teknolojilere uzanan bir ekosistem kuruluyor.
Türkiye’nin ilk kurumsal inovasyon geliştirme faaliyeti olan İnovaLİG, üniversite-sanayi iş birliği temelli mentorluk programı olan İnoSuit, TÜBİTAK tarafından yürütülen ve Dünya Bankası tarafından desteklenen Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı da yine TIW’de. Bunun yanında ECOTİM programı ve GREENTİM platformu da TIW’de olacak.
TIW’de ayrıca, ilk kez geçen yıl planlanan ve çok güzel geri dönüşler alınan soru cevap sahnesi bu yıl da olacak. Kültür sanat alanında fiziksel ve dijital deneyimi birbirine bağlayan “fijital” tasarımlar, interaktif uygulamalar, ileri dönüştürülmüş eserler ve yeni medya üretimleri multidisipliner bir seçki sunacak. 18 sanatçı, 9 sergi, 4 dijital enstalasyon ve 4 deneyim alanı ziyaretçileri bekliyor.
Cumhurbaşkanı ikinci gün katılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğe katılarak bir konuşma yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliğin ikinci günü teşrif edecek ve konuşmasının ardından İnovaLİG yarışmasında ödüle layık görülenlere ödüllerini takdim edecek.
Ana stratejik partnerin Trendyol olan etkinliğin stratejik partnerleri; Türkiye Sigorta, İhracatı Geliştirme İGE AŞ, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Türk Ticaret Bankası, Turkcell ve TEB isimlerinden oluşuyor.
İşte rakamlarla TIW
Türkiye Innovation Week’te geride kalan 11 yılda 570 binden fazla katılımcıyla bir araya gelindi. 10 milyon izleyiciyle, 182 milyon etkileşim sağlandı. 1.125 konuşmacı ve 1.500’ü aşkın marka misafir edildi. İnovasyon programları kapsamında 600’ün üzerinde firma ödüllendirildi. Bunun yanında TIW’in kendisi de ödül aldı. Bu zamana kadar uluslararası arenada TIW’e 17 ödül takdim edildi. Bu özel ödüller, küresel etkinlik endüstrisini etkileyen bir başarı hikâyesi olarak görülüyor. Bu yıl TIW’de ayrıca 25 panel, 9 masterclass, 2 atölye, 2 hackathon ve bir çalıştay gerçekleştirilecek.